Sałatka z indykiem, kukurydzą i porem

Sałatka z indykiem, kukurydzą i porem to wyśmienita przekąska, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję! Potrzebne są tylko 4 główne składniki. Delikatny smak gotowanego indyka świetnie komponuje z świeżo pokrojonym porem oraz majonezem. Ta sałatka z pewnością będzie tegorocznym HITem Wielkanocy! Przygotowanie jest niesamowicie tanie, szybkie, proste, a co najważniejsze – kończy się przepysznym finałem! Zapraszam do skorzystania z przepisu.

Sałatka z indyka, kukurydzy i pora – składniki:

  • Mięso z indyka – 400g
  • kukurydza – 1 puszka
  • por – kawałek ( 15 – 20 cm)
  • jajka – 5 sztuk
  • majonez – ilość wedle uznania
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z indyka, kukurydzy i pora – sposób przygotowania

  1. Jajka ugotować na twardo, następnie odstawić do wystudzenia.
  2. Mięso z indyka zagotować.
  3. Odcedzić kukurydzę.
  4. Jajka, mięso i kawałek pora drobno pokroić.
  5. Do miski wsypać powyższe składniki, następnie dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *