Sałatka z indykiem, kukurydzą i porem to wyśmienita przekąska, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję! Potrzebne są tylko 4 główne składniki. Delikatny smak gotowanego indyka świetnie komponuje z świeżo pokrojonym porem oraz majonezem. Ta sałatka z pewnością będzie tegorocznym HITem Wielkanocy! Przygotowanie jest niesamowicie tanie, szybkie, proste, a co najważniejsze – kończy się przepysznym finałem! Zapraszam do skorzystania z przepisu.
Sałatka z indyka, kukurydzy i pora – składniki:
- Mięso z indyka – 400g
- kukurydza – 1 puszka
- por – kawałek ( 15 – 20 cm)
- jajka – 5 sztuk
- majonez – ilość wedle uznania
- sól i pieprz do smaku
Sałatka z indyka, kukurydzy i pora – sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, następnie odstawić do wystudzenia.
- Mięso z indyka zagotować.
- Odcedzić kukurydzę.
- Jajka, mięso i kawałek pora drobno pokroić.
- Do miski wsypać powyższe składniki, następnie dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
