Surówka z pora i marchwi

To soczysta, prosta i idealna surówka do każdego obiadu z rybą czy kotlecikami. Zapraszam do przepisu!

Surówka z pora i marchwi – składniki:

  • por
  • duża marchewka
  • śmietana 18% – 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • majonez – 2 łyżeczki
  • jabłka – 2 sztuki

Surówka z pora i marchwi – sposób przygotowania

  1. Marchew myjemy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Por należy pokroić wzdłuż i drobno posiekać.
  3. Całość przekładamy do osobnej miski.
  4. Obieramy jabłko i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy do miski.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania, a następnie dodajemy majonez i śmietanę.
  6. Dokładnie mieszamy. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *